Vanliga frågor

 • Vad är A to K?

  A to K är ett svenskt företag som producerar, marknadsför och säljer funktionella vitaminsprayer för olika tillfällen och behov. Vårt varumärke A to K står för vitaminer från A till K.

 • Varför startades A to K?

  Vi saknade ett bättre alternativ till befintliga produkter på marknaden. Vi har därför utvecklat smarta funktionella vitaminsprayer anpassade utifrån användarens behov. Varje funktion är unikt framtagen helt utan kompromisser och har utvecklats i nära samarbete med forskare och näringsexperter.
  Vår vision är att förenkla intaget av vitaminer och mineraler för konsumenten och med en löpande produktutveckling kommer vi framöver att lansera nya innovativa funktioner för olika tillfällen och behov.

 • Vilka är fördelarna med A to K?

  Vitaminer i sprayform innebär många fördelar för dig som användare, inget behov av vatten, man slipper svälja stora tabletter, enkelt att ha med sig samt mer hygieniskt. Det är även bevisat att vitamin D i sprayform har högre upptagningsförmåga än vanliga tabletter och kapslar*. Samtliga av våra nuvarande och kommande funktioner är framtagna för att passa den aktiva och hälsomedvetna människan.

   

  *Enligt studie publicerad i PubMed.

 • Hur smakar A to K?

  Samtliga våra produkter har olika smak då det krävs olika aromer för att maskera smaken av olika vitaminer och mineraler. Vissa vitaminer smaker ingenting medan andra kan ha en smak som vissa inte uppskattar. A to K använder endast naturliga aromer.

 • Vilka funktioner finns A to K i?

  Idag finns 4 funktioner i vårt sortiment, Defence, Care, Shine samt Junior D-vitamin.

  Defence – ett kosttillskott för den aktivt medvetna konsumenten som vill ge sitt immunsystem en extra boost. Innehåller bland annat Vitamin C, D och zink.

  Care – ett kosttillskott för den aktivt medvetna kvinnan med fokus på hår, hud och naglar. Innehåller bland annat Biotin, Vitamin A och selen.

  Shine – ett kosttillskott för konsumenten som eftersträvar en högre upptagningsförmåga av Vitamin D.

  Junior – ett kosttillskott för barn och ungdomar med D-vitamin, innehåller varken socker eller sötningsmedel.

 • Var kan man köpa A to K?

  A to K finns att köpa hos apotek, hälsokostbutiker, utvalda premium hårsalonger, webbaserade återförsäljare samt självklart på atok.se. Saknar du A to K på din ort? Skicka ett mejl till oss på [email protected]

 • Innehåller A to K socker?

  A to K är sockerfri, men vissa av våra produkter innehåller sötningsmedel xylitol (Shine) samt xylitol och sukralos (Defence och Care). Junior D-vitamin är helt fri från socker och sötningsmedel!

 • Behövs vitamin- och mineraltillskott?

  För att må bra behöver vi vitaminer och mineraler. Vitaminer och mineraler behövs i små mängder men är livsnödvändiga eftersom vi inte själva kan tillverka dem. Därför behöver vi äta en balanserad kost och på så sätt få i oss vitaminer och mineraler, men självklart kan det vara svårt att veta vad alla är till för och hur du får i dig dem via din kost.

 • Kan man överdosera vissa näringsämnen genom att använda för mycket av produkterna?

  Våra produkter är tydligt märkta med DRI (Dagligt Rekommenderat Intag). Denna dos bör ej överskridas.

 • Varför har D-vitamin i sprayform högre upptagningsförmåga?

  Studier påvisar att intag av vitamin D i sprayform ger en högre koncentration av D-vitamin i blodet i jämförelse av motsvarande mängd intaget i kapselform. Studien är publicerad i PubMed.

  * PubMed är National Library of Medicine’s webbversion av databasen Medline, som är den i särklass största bibliografiska databasen inom biomedicin, odontologi och vårdvetenskap.

 • Kan barn använda A to K?

  Våra produkter Defence, Care och Shine är rekommenderade för personer från 15 år. Junior D-vitamin är rekommenderad för barn från 2 år och uppåt.

 • Kan gravida använda A to K?

  Rådgör med din läkare eller barnmorska innan du använder kosttillskott under graviditet. Då alla graviditeter är olika så kan vi ej ge råd kring ditt specifika behov av kosttillskott.

 • Har innehållet någon färg?

  Våra produkter har inga tillsatta färgämnen. Vissa av produkternas innehåll har en gulaktig färg och detta är på grund av att vissa vitaminer i sig är gulaktiga.

 • Hur länge håller en förpackning A to K?

  En förpackning håller 2 år från produktionsdatum. Se förpackningens bäst före datum. Detta gäller öppnad som oöppnad förpackning.